U bent hier: VC WIK » Voor leden » Beach » Algemeen

VC WIK Beachvolleybal

Een klein stukje historie: Sinds 1995 wordt het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi georganiseerd waaraan voornamelijk bedrijven-, straten-, WIK-, vrienden- en familieteams deelnemen. Daar waar het tegenwoordig een zeer gangbare zaak is dat verenigingen een beachvolleybal-locatie hebben en/of een -toernooi organiseren was het in 1995 een kleine revolutie om dit te organiseren. Na een jarenlange zoektocht naar een vaste beachvolleyballocatie werd deze, in samenwerking met de gemeente, medio 2010/2011 gevonden aan de Sportlaan in Groot-Ammers. Op deze locatie zijn tevens zwembad De Dompelaar, Motorclub Vogelvrij en tennisvereniging TC'73 gevestigd.

Met dank aan vele vrijwilligers is in 2012 een prachtige locatie geopend. De beachvolleybalvelden zijn vernoemd naar VC WIK-erelid Anton den Hartog, die in 2012 de officiële openingshandeling verrichtte. Vanaf dat moment worden onze beachvolleybalvelden de Anton den Hartog-velden genoemd. 

Beachtrainingen

VC WIK verzorgt beachtrainingen voor jeugdleden. Trainingen worden verzorgd vanaf het moment dat het zaalseizoen eindigt tot en met half/eind juni. De beachcommissie stelt hiervoor een trainingsschema op in samenwerking met de Technsiche Commissie. 

Reserveren van een veld

Senioren en recreanten van VC WIK kunnen gedurende het beachseizoen (april/mei tot en met eind augustus/begin september) gratis gebruik maken van de beachvelden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een online reserveringssysteem [LINK]. De sleutels om toegang te verkrijgen tot de beachvelden zijn verkrijgbaar bij één van de commissieleden. 

Om de beachvelden op orde te houden en goed te kunnen blijven gebruiken zijn regelementen opgesteld. Iedere gebruiker dient zichzelf van deze regelementen op de hoogte te stellen. 

Jaarlijkse toernooien

Sinds 1995 wordt het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi georganiseerd waaraan voornamelijk bedrijven-, straten- WIK-, vrienden- en familieteams deelnemen. Sinds enkele jaren organiseren wij ook beachvolleybal regiotoernooien. 

Henk den Boer Voorzitter beachcommmissie beach@vcwik.nl
Rik de Graaf Commissielid (technisch) beach@vcwik.nl
Remon Korevaar Commissielid beach@vcwik.nl
Tim den Hartog Commissielid beach@vcwik.nl
Abram Spelt Commissielid beach@vcwik.nl