U bent hier: VC WIK » Vereniging » Wie zijn wij

Wie zijn wij?

VC WIK Groot-Ammers is een volleybalvereniging binnen de gemeente Molenlanden, en richt zich op de inwoners van de keren Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuwpoort en Langerak. De vereniging is opgericht in 1967, en kan sinds die tijd terugblikken op een rijke historie. VC WIK richt zich momenteel op vier competitievormen: Heren- en Dames senioren, ABC Jongens en Meisjes, CMV-jeugd en Recreanten.

Op 18 mei 1967 is -onder de paraplu van gymnastiekclub W.I.K.- door een aantal middelbare scholieren een volleybalafdeling opgestart. Dit verklaart waarom de oorspronkelijke verbinding met de gymnastiekvereniging nog altijd zichtbaar is in onze clubnaam. In de loop van de jaren is de verengingsnaam meerdere keren gewijzigd. Van WIK Bakker Wonen naar WIK-OVM, WIK-Univé en uiteindelijk VC WIK Groot-Ammers. Ook hebben er fusies plaatsgevonden met de Nieuwrakkers uit Nieuwpoort/Langerak en de City Klappers uit Streefkerk. Maar altijd is de kernwaarde van de verenging hetzelfde gebleven: Willen Is Kunnen!

Waar voorheen nog wedstrijden werden gespeeld in de inmiddels afgebroken Margrietzaal en sporthal De Ooievaar traint en speelt VC WIK Groot-Ammers al haar wedstrijden in sporthal De Reiger. De sporthal die mede dankzij de inzet van 'Mister Sporthal' Remmelt Thijs tot stand is gekomen

Door de jaren heen is VC WIK Groot-Ammers steeds meer gegroeid qua ledenaantal, volleybalniveau en sportmogelijkheden. Op 16 juni 2012 heeft de verenging beschikking gekregen over een eigen beachlocatie aan de Sportlaan in Groot-Ammers, de Anton den Hartog velden. 

Dit alles kan alleen worden gerealiseerd door de inzet van vele vrijwilligers binnen de verenging. Vanaf de oprichting tot anno nu zijn dat er heel veel geweest, waarvoor grote dank. In het bijzonder is de verenging trots op haar ereleden, te weten: Remmelt Thijs (†), Aart den Boer (†), Paul Eikelenboom en Anton den Hartog.  

Nog geen lid, maar heb je wel interesse om bij onze verenging aan te sluiten? Klik dan hier om je aan te sluiten bij VC WIK Groot-Ammers