U bent hier: VC WIK » Vereniging » Beleid en regels

Beleid en regels

Het beleid van VC WIK berust op een simpel concept. We willen een vereniging voor en door leden zijn. Een club waar leden trots op zijn en bereid zijn een steentje aan bij te dragen. Natuurlijk hebben wij daarbij een visie en missie die bij ons past bij ons motto: 'Willen is Kunnen'. 

Visie

De vrijwilligers, trainers en coaches van VC WIK Groot-Ammers creëren voor de verenigingsleden een veilige omgeving waarin ieder verenigingslid mee kan doen op zijn of haar niveau waarbij ruimte wordt geboden voor persoonlijke- en sportieve ontwikkeling. Deze ontwikkeling is in balans met spelplezier en teambelang. Wij willen de verbindende vereniging zijn in de focuskernen Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuwpoort en Langerak. Daarom staat iedere commissie, binnen diens kerntaken, in een verbinding met de vereniging. Daarbij wordt waarde gehecht aan de kernwaarden: toegankelijkheid, transparantie en onze maatschappelijke positie.

Missie

VC WIK Groot-Ammers biedt voor ieder verenigingslid de mogelijkheid om in teamverband te kunnen volleyballen binnen de reguliere prestatiegerichte- en recreatieve zaalcompetities van de Nevobo. Ook biedt VC WIK Groot-Ammers de mogelijkheid tot het beoefenen van beachvolleybal op een recreatief niveau. Deze mogelijkheden dragen bij aan de lichamelijke- en geestelijke gezondheid van de verengingsleden. Hierbij staat voorop dat ieder verenigingslid op zijn of haar niveau in een veilige omgeving plezier beleeft, zowel binnen als buiten het veld. Om dit te bewerkstelligen is VC WIK Groot-Ammers georganiseerd in diverse commissies die aan de hand van een commissiebeschrijving dit binnen de vereniging faciliteren.

Omgangsregels 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van omgangsregels voor alle leden.

 1. Ik accepteer en respecteer de ander zoals hij is en discrimineer niet. Iedereen telt mee binnen de sportvereniging
 2. Ik houd rekening met de grenzen die de ander aangeeft
 3. Ik val de ander niet lastig
 4. Ik berokken de ander geen schade
 5. Ik maak op geen enkele wijze misbruik van mijn machtspositie
 6. Ik scheld niet en maak geen gemene grappen of opmerkingen over anderen
 7. Ik negeer de ander niet
 8. Ik doe niet mee aan pesten, uitlachen of roddelen
 9. Ik vecht niet, ik gebruik geen geweld, ik bedreig de ander niet, ik neem geen wapens mee
 10. Ik kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet tegen zijn of haar wil aan
 11. Ik geef de ander geen ongewenste seksueel getinte aandacht
 12. Ik stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over iemands persoonlijk leven of uiterlijk
 13. Als iemand mij hindert of lastig valt dan vraag ik hem/haar hiermee te stoppen

Bij het niet nakomen door één of meer leden van de groep / het team van deze Omgangsregels kan contact worden opgenomen met: het bestuur of de vertrouwenscommissie.