U bent hier: VC WIK » Vereniging » Interesse

Alles over onze vereniging

Volleyballen bij VC WIK Groot-Ammers? We verwelkomen je graag!

VC WIK Groot-Ammers biedt zowel mogelijkheden voor het spelen van volleybal op recreatief niveau als op competitief niveau (Nevobo). We hebben een goede mix van CMV, ABC-jeugd en heren en dames teams. Je kunt drie keer kosteloos meetrainen met een team alvorens je besluit om lid te worden. Wil je een keer meetrainen of gewoon meer informatie hebben over het volleyballen bij VC WIK, neem dan contact op met de Technische Commissie, een trainer of loop gewoon eens binnen in sporthal De Reiger in Groot-Ammers. De teamindelingen en trainingsavonden zijn hier terug te vinden. 

Cool Moves Volley (CMV)

Als je tussen de 6 en ongeveer 12 jaar bent, kun je bij het Cool Moves Volley (CMV) beginnen. We trainen wekelijks en plezier staat voorop: we volleyballen omdat we het leuk vinden! Natuurlijk leren we ook technieken aan en willen we het balgevoel verbeteren. 

Jonge kinderen moeten eerst leren bewegen, daarna leren ze sport- en volleybalprincipes. Breed motorisch leren vormt dus de basis van onze trainingen. We doen dit via onder andere Action Volley. Dat betekent onder andere: volleyballen moet stoer zijn, kinderen hebben invloed op de training, we smashen en scoren en we doen veel spelletjes. 

De kinderen mogen ook meedoen met toernooien (CMV niveau 1 t/m 4) of wedstrijden (CMV niveau 5 en 6). Er worden ongeveer 10 toernooien per seizoen georganiseerd. De wedstrijden zijn in principe elke zaterdag. 

We vinden het fijn als u ook betrokken bent bij onze jeugdafdeling! Dat kan door middel van het assisteren bij trainingen, het rijden van en naar toernooien/wedstrijden, helpen bij het coachen of bij andere activiteiten. 

Elke woensdagmiddag wordt er getraind onder leiding van Remko Kenter (alle niveaus). Voor niveaus 5 en 6 proberen we een tweede training in de week te organiseren. 

Voor de actuele trainingstijden en - dagen verwijzen we naar de CMV-teampagina's of of neem contact op met de contactpersoon CMV van de Technische Commissie. 

Tijdens de feestdagen en de vakanties van de basisscholen zijn er geen trainingen. 

Jeugdcompetitie < 18 jaar

Binnen de jeugdlijn hebben we jongens- en meisjesteams op alle niveaus van leeftijd en speelniveau. Met welk team je mee kunt trainen of bij welk team je kunt gaan spelen is afhankelijk van verschillende factoren: inzet en aanwezigheid, talent, leeftijd, sociale contacten, etc.

VC WIK heeft jongens en meisjesteams in de volgende categorieën:

  • C-jeugd (-14 jaar);
  • B-jeugd (-16 jaar);
  • A-jeugd (-18 jaar).

Om te starten kun je contact opnemen met de Technische Commissie of eens binnenlopen op trainingsavonden. Voor actuele trainingstijden verwijzen je door naar de teampagina's.

Heren- en damescompetitie

VC WIK heeft verschillende heren- en damesteams op verschillende niveaus, variërend van 3de klasse tot 1ste divisie niveau. Om mee te kunnen trainen of competitie te kunnen spelen kun je contact opnemen met de Technische Commissie of eens binnenlopen op trainingsavonden. Voor actuele trainingstijden verwijzen je door naar de teampagina's.

Recreanten

Als je recreatief wilt volleyballen met of zonder competitie kun je bij VC WIK terecht bij de recreanten. Zij trainen op maandagavond in Nieuwpoort, op woensdagavond in Streefkerk en op donderdagavond in Groot-Ammers. Om mee te kunnen trainen of competitie te kunnen spelen kun je contact opnemen met de Technische Commissie of eens binnenlopen op trainingsavonden. Voor actuele trainingstijden verwijzen je door naar de teampagina's.