U bent hier: VC WIK » Nieuws » Titanen, Legenden & Orakels
Terug naar nieuws

Titanen, Legenden & Orakels

Geplaatst op: 08-Apr-2019
Algemeen

De laatste thuiswedstrijd van de mannen hoofdmacht van WIK stond in het teken van afscheid en dankbaarheid. Allereerst afscheid van de eerste divisie die we als groep misschien het minste missen, want dit prachtige volleybalniveau blijkt toch een treetje te hoog voor de Ammerse mannen. De oorzaak is op meerdere vlakken te zoeken en aan te wijzen Omdat de degradatie praktisch onvermijdelijk was voor dat de wedstrijd zaterdag van start ging, wil ik dit verslag niet in de negatieve spiraal laten belanden. Een wedstrijd in de geest van afscheid van keiharde titanen, onvergetelijke legenden & wijze orakels.

 
Allereerst de wedstrijd, met een door onze aanvoerder ingevulde opstelling werd er brutaal van start gegaan en wisten we de reserves van Inter Rijswijk 'off guard' te pakken en de eerste set met enig gemak, 25-19 naar ons toe te trekken. In set twee liet Rijswijk zien een trots team zijn en toch hun A-opstelling het veld in te sturen die beduidend meer aanval- en blokkeerkracht bezaten. Door sterke services en goede blocks trok Inter Rijswijk de stand gelijk met 19-25. De derde set kende een gelijk verloop met de tweede set en resulteerde in een 17-25 uitslag en een 1-2 voorsprong voor Rijswijk. In de vierde set schakelde WIK weer op (19-15) en kon er stiekem gedacht worden aan een 5-setter. De diagonaal van Rijswijk die wel wat weg had van een blok beton serveerde de stand weer gelijk. Tijdens de big points trokken de gasten aan het langste eind, 23-25. Vanaf deze plek wil ik het thuispubliek ontzettend bedanken voor de steun ook dit lastige seizoen. Hopelijk mogen we u volgend jaar weer positief verrassen!
 
Zaterdag stond de wedstrijd op de 2e plaats en vonden er zaken plaats die belangrijker zijn dan volleybal. We namen zaterdag in eigen Reiger afscheid van teamgenoten en staf die zich op verschillende manieren in het team hebben bewezen. Allereerst titaan en legende John van der Veer, nam na jaren van tomeloze inzet, uitgesproken kijk op volleybal en rol van erkende regelneef afscheid op een respectabele volleybal-leeftijd. Alles wat er ooit is meegemaakt in heren 1, John was erbij! Een voorbeeld voor individu en vereniging! 
 
Naast John namen er spelers en afscheid die in korte tijd veel WIK-geschiedenis op hun naam schreven. Titaan PP, die graag als assistent Orakel optrad wat zich uitte in coaching en volleybal wijsheden. Zijn handen die verantwoordelijk waren voor lekkere setjes, bijzondere blocks en doortikballetjes. Joshua, de rots in het achterveld die menig tegenstander het  scoren lastig maakte. Ooit was hij te breed om een bal te kunnen passen en nu neemt hij net als PP afscheid met een indrukwekkende palmares. Ook andere libresse, Chris neemt afscheid. Hij kende zijn up. Met zijn ongeëvenaarde verdedigende inzicht en onmisbare tips waarderen we Chris, die stiekem en tegen zijn wil in toch liefde kent voor het Ammerse boerenvolleybal. 
 
Tot slot zwaaien de orakels aan de zijlijn af. Mike die in zijn bijzondere jaren bij de Ammerse volleybalvereniging zich typeerde met uitspraken als: 'Hoog er uit', 'Hoekjes maken' en 'Aan de warm- en koudknoppen draaien'. Naast deze geverfde uitspraken ontwikkelde Michiel zich tot cowboy van de Alblasserwaard en schoot verschillende keren met scherp met instructies, wissels en wijsheden. Succes in Vianen! Last but not least, een legende, een neus voor succes, Remco Reitsma. Een ongekende eer om met zo'n bevlogen, gezellige trainer op te trekken. Verantwoordelijk voor twee kampioenschappen bij de mannenhoofdmacht, daarnaast een voorbeeld om een groep te smeden die verder rijkt dan volleybal. Succes in Papendrecht!
 
Mannen het was mooi, we hebben van jullie genoten!

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...