U bent hier: VC WIK » Nieuws » Opening sporthal de Reiger
Terug naar nieuws

Opening sporthal de Reiger

Geplaatst op: 27-Nov-2004
Algemeen

Vrijdagmiddag is de officiële opening geweest van sporthal de Reiger. Tijdens deze opening waren wij de enige vereniging die spreektijd had aangevraagd. Vrijdagavond hebben we allemaal kunnen genieten van een prachtige presentatie van onze sport. Mijn complimenten aan iedereen die hier aan heeft meegedaan. Het laten maken van WIK-univé sjaals is een groot succes. Ze zijn vrijdagavond, op enkele na, allemaal verkocht. Op dit moment zijn er 100 mensen in het bezit van een sjaal. Helaas zullen we nu mensen teleur moeten stellen. Daarom maken we een bestellijst om te inventariseren hoe groot de vraag is. Als de vraag voldoende is kunnen we een nieuwe bestelling plaatsen. Je kan je bestelling ook mailen naar gijsvanbruchem@planet.nl

Hieronder de tekst die ik gebruikt heb tijdens de opening:

Burgemeester, wethouders, raadsleden, overige genodigden en om maar gelijk met naam te noemen onze toekomstige burgemeester de heer Kats.

Eindelijk is het zover. We hebben in de gemeente Liesveld een sporthal waar prima sport beoefend kan worden en waar we onze gasten op een goede wijze kunnen ontvangen.

Een lange tijd is er over gesproken waarna uiteindelijk in 2003 het besluit is genomen om deze hal te bouwen. Door vele personen is er meegedacht om tot een juiste keuze te komen.

Het oprichten van de Stichting Vrienden Sporthal Liesveld heeft geleid tot een grote toegevoegde waarde voor inrichting en gebruiksmogelijkheden. De stichting is een voorbeeld van uitmuntende samenwerking tussen bedrijven en verenigingen. Het was jammer dat sommige ondernemers dachten dat de stichting voor de gemeente bezig was.

Gelukkig was het overgrote gedeelte er van overtuigd dat de stichting het heeft gedaan voor de leefbaarheid van deze gemeente en voor de huidige gebruikers en de toekomstige gebruikers.

Vanuit de volleybalvereniging heeft Remmelt Thijs er veel aan gedaan om argumenten aan te leveren dat een sporthal een betere oplossing is dan een sportzaal. Addy Buijserd bedacht de mogelijkheid om binnen bepaalde afmetingen vier velden mogelijk te maken. Deze heeft de naam gekregen van de ‘snoek variant”omdat deze is voorgedragen door onze toenmalige voorzitter Cees Snoek.

Vrienden bedankt.

De sportverenigingen leveren een, door sommigen onderschatte, geweldige bijdrage aan de leefbaarheid binnen onze gemeente.

Als ik het vanuit onze volleybalvereniging bekijk dan denk ik aan trainingen en wedstrijden. Wij hebben op dit moment ongeveer 300 leden, in de leeftijd van 6 tot 66 jaar. In competieverband nemen wij deel met 33 teams te weten; 5 herenteams, 4 damesteams, 3 recreantenteams, 5 jongensteams, 4 meisjesteams, 4 miniteams en 8 minicirculatie-vollebalteams

Ik denk aan training geven, wedstrijden coachen, vervoer naar uitwedstrijden regelen, de belangstelling van ouders voor onze activiteiten, gezellig napraten, etc.

Samengevat een goed bindingsgevoel ontwikkelen, het leren accepteren dat niet altijd alles zo gaat als je zou willen en als laatste het bijgebrachte verantwoordelijkheidsgevoel in de praktijk brengen.

Als laatste onderwerp heb ik nog een cadeau en dit combineer ik met de naam van de sporthal. Wij hebben een originele foto kunnen bemachtigen welke is gesigneerd door de maker. Op deze foto staat een reiger die opstijgt vanuit het water.

Ik ben van mening dat er een overeenkomst is tussen een reiger en het bedrijven van sport. Als sporter willen wij altijd vooruit om beter te worden. Een reiger kan alleen vooruitvliegen om verder te komen.

Gelukkig is de maker een lid van onze vereniging anders waren de kosten voor ons niet te overzien.

Graag nodig ik wethouder Van Barneveld uit om het cadeau uit te pakken en daarmee te onthullen wie de maker is.

Hopelijk krijgt deze foto een mooie plaats in de Reiger.

Ik dank u voor uw aandacht en hoop u allen vanavond om half negen te kunnen ontmoeten tijdens de demonstratie van onze volleybalvereniging WIK-univé

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...