U bent hier: VC WIK » Nieuws » Meisjes A en Jongens B pakken de beker! Dames 4 verliest finale nipt...
Terug naar nieuws

Meisjes A en Jongens B pakken de beker! Dames 4 verliest finale nipt…

Geplaatst op: 09-May-2010
Jeugd Algemeen

8 mei: bekerfinale dag in Waalwijk met maar liefst 3 teams van WIK! Dames 4, Meisjes A en Jongens B traden aan in Sporthal De Slagen om daar de cup met de grote oren te winnen. Meisjes A pakte zonder veel moeite de beker, Jongens B was ditmaal een stuk sterker dan Next Volley en Dames 4 kwam net wat te kort om van AVVA 1 te winnen.

Meisjes A en Jongens B pakten de beker!

Meisjes A speelde tegen Alfa/Next Volley Dordrecht en vooraf waren de meiden van coaches Nico en Sander al favoriet. En het was bij aanvang van set 1 zichbaar dat de meiden daar wat moeite mee hadden, vooruitdenkend aan het winnen van de beker. Het spel liep stroefjes en ook tegenstander Dordrecht werkte niet echt mee aan een mooie finale. En dit was eigenlijk het spelbeeld in alle 3 de sets en wisten de WIK-meiden het hoofd koel te houden om zo elke set nog vrij eenvoudig binnen te slepen en zo pakten de meiden de beker! Voor de meeste van de meiden betekende het dat ze nu zowel in Meisjes C, Meisjes B als Meisjes A de beker wisten te veroveren!

Meisjes A pakte overduidelijk de beker! 

Jongens B wist dat het loodzwaar zou worden tegen 'de eeuwige' concurrent van dit seizoen: Alfa/Next Volley Dordrecht. De 3 eerdere onderlinge duels eindigden steeds in een 3-2 (2 x voor WIK, 1 x voor Dordrecht). Een mooier affiche voor de bekerfinale bestond niet. En Jongens B begon furieus en speelde bijzonder nauwkeurig set 1 uit: 25-16. Zou Jongens B dit maal toch duidelijk te sterk zijn!? Nee, bleek na set 2: Next Volley knokte zich keurig terug in de wedstrijd en zette 1-1 op de borden. De jongens van succescoach Robbin waren toen weer wakker geschud en wisten dat ze de beker niet cadeau kregen. Onder aanvoering van de goedspelende libero Martin en spelverdeler Abram knalden de jongens naar de bekeroverwinning: 3-1! Een prima prestatie van de jongens na het al behalen van het kampioenschap in de B-topklasse en het overall B-topklasse kampioenschap!

Jongens B pakte alweer hun 3e prijs!

Dames 4 speelde later op de middag als laatste WIK-team hun finale. Ook hier was het een mooie affiche: WIK-Unive 4 vs. AVVA 1. In de competitie ging AVVA er nipt met het kampioenschap vandoor en nu wilden de WIK-meiden hun revanche. En set 1 leek daar een voorbode van. Een geconcentreerd WIK pakte AVVA in en pakte dikke setwinst. Echter in set 2 wisten de WIK-meiden het spel niet vast te houden en zo stond al gauw 1-1 op het scorebord. Set 3 was lang, heel lang, spannend! De meiden van coach John hadden het heft in handen, maar wisten op de belangrijke momenten niet te scoren, waar AVVA gretig gebruik van maakte. Een spannend slot had naar WIK moeten gaan, maar ging met 25-27 naar AVVA en de wedstrijd leek gespeeld. Maar toch wisten de WIK-meiden de rug nog 1 keer te rechten en pakten set 4, en moest er dus een 5e set aan te pas komen. Hierin pakte AVVA al snel een dikke voorsprong: 3-9 en leek het voorbij. Toch kwamen de WIK-meiden nog even terug maar AVVA pakte de set met 12-15 en won dus de beker en daarmee ook de dubbel!

Dames 4 beleefde een goed seizoen maar stond met lege handen...

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...