U bent hier: VC WIK » Nieuws » Kim van Eijsden verlaat Wik/Unive
Terug naar nieuws

Kim van Eijsden verlaat Wik/Unive

Geplaatst op: 11-Jul-2008
Algemeen

Ammers Ammers koeien in de wei

Varkens in de Stront Biertje aan je mond

Hollé Hollé Hollé Hollé

WIK-lied, WIK/Univé 

ROTTERDAM – Ik kan kort beginnen: mijn tijd bij WIK/Unive was GE-WEL-DIG en ik verlaat de club dan ook met pijn in het hart.De beslissing om na zeven seizoenen het WIK-land de rug toe te keren, is dan ook grotendeels gebaseerd op praktische redenen. Ik heb een vrij druk bestaan, woon in Rotterdam, heb geen auto en om dan drie keer de trip richting De Reiger te maken, viel mij op een gegeven moment te zwaar. De energie die ik erin stak, haalde ik er helaas niet meer uit. 

Neemt niet weg dat ik met onwijs veel plezier mag terugkijken op een bijzondere, humorvolle en leerzame periode.

Ik blik even terug, blikt u mee? 7 seizoenen lang, driemaal per week op naar de Alblasserwaard; de polder met het Ooievaarsdorp, de Theetuin, de Trekkertaxi en de allerleukste feestjes van de wereld. 

Als 17-jarige blonde stekelbaars kwam ik bij mijn toenmalige (en hoe toevallig, tevens huidige) club Ekspalvo terecht in een team met mama’s in wording en vrouwen die op zaterdag liever de auto wilden wassen dan een volleybal over het net heen te rammen. ‘Wegwezen!’ was het credo. 

Ook in die tijd was ik al werkzaam als medewerkster bij De Dordtenaar  en verzorgde ik de wedstrijdverslagen van enkele volleybalteams uit de regio, zo ook dat van de dames van WIK/Unive. Zodoende mocht ik elke zondag een praatje maken met aanvoerder Jantine Buijserd van WIK/Unive, een ploeg die op dat moment dramatisch draaide in de derde divisie. ,,Ja, we hebben weer verloren”, vertelde ze, met op de achtergrond joelende teamgenoten. ,,Maar de sfeer blijft geweldig.” Toen Jantine op een gegeven aangaf dat het team wel een extra spelverdeelster kon gebruiken, zei ik gekscherend dat ze me altijd mocht bellen.

En zo geschiedde... Kimpie verhuisde van het stadse Ekspalvo naar WIK in Groot-Ammers. Waar?!

Vrienden en familie begrepen er niets aan. ,,Waar begin je aan? Waarom kies je niet voor Rijnmond, Fusion of Spivo?” Mensen, die ploegen doen me niets. Ze zijn zielloos. 

Vanaf moment 1 was het voor mij al duidelijk: WIK gaat het worden. De mensen, de sfeer, de omgeving, mijn sport.

Binnen enkele weken volledig opgenomen in het team. Bijna magisch was het: De Tony-tijd. Trainen in De Ooievaar, beachen met Hanneke en hup mee naar Moerbeke, alwaar vogelpies en lekkere Antilianen voor plesante momenten zorgden. 

De toenmalige ploeg onder leiding van Tony ‘ik geef wel een rondje’ Boer en Wim van Wezel bestond uit unieke persoonlijkheden. Een greep uit het selecte gezelschap waar ik mee heb mogen volleyen: Annemarieke, Jantine, Mariska, Rosemarie, Hanneke, Mirjan, Janetta, Annemieke, Ingrid en Betty. In de loop der tijd zijn ze uitgegroeid tot veel meer dan teamgenoten. Het waren/zijn mijn volley-, inspeel-, lach-, praat-, dans- en sjansmaatjes. Zowel in goede als in slechte tijden. GTST was er soms niks bij… 

En daar gingen we in de promotieklasse. Wat waren we goed, niet normaal. En dan van die teamgenoten die daar niets van wilden weten. ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’, was de basisgedachte mijn teammates. Geen blaaskaak, opschepper of egotripper te bekennen. ‘Hallo! Willen jullie geen kampioen worden ofzo?!’, lag soms op het puntje van mijn tong, overtuigd van het feit dat we met dit team grootse prestaties konden leveren.

Maar de WIK-meiden wilden er niets van weten. Het was schouders eronder, gaan met die banaan en maar kijken waar we zouden eindigen. Op een gegeven moment moet je je daar toch bij neerleggen om het vervolgens allemaal mee te mogen maken: kampioenschappen (van promotieklasse naar tweede divisie) en tot driemaal toe het Regionale Bekertoernooi winnend afsluiten.

Na een aantal tropenjaren in de promotieklasse en derde divisie was het aanpoten in de tweede divisie. Teammaatjes uit mijn beginperiode zwaaiden stuk voor stuk af, maar bleven elke zaterdag trouw supporteren.

En ook al draaiden we niet meer mee in de top, hoeveel lol kan een mens per week hebben? Zonder iemand te kort te doen, kan ik zonder twijfel stellen dat Annemarieke mijn gehele WIK-loopbaan tot één groot feest heeft gemaakt. Ik weet het, in het veld leek het soms in de verste verte niet op een feest, maar het laat meteen zien op welke unieke wijze de Ké-Kim-Combinatie werkte. Applaus voor jezelf agent.  

En dus draaide WIK om veel meer dan alleen het volleybal. Zeker zo memorabel: De WIK-feestjes: Tom Jones en zijn Sexboms, De Smurfenact, DJ Addy, De K3-biggen, De White Edition, Bling Bling en natuurlijk Hét Gala (burp). 

De trainers: Tony ‘Tonic, Tonijn’ Boer, Wim van Wezel, Kees ‘drillinstructor’ van der Wal, Jan ‘Bijna Blootkalender’ Kamsteeg, Teus ‘strafrondje’ Heuvelman en Jorgen ‘Jurgen’ Blom.   

De teamweekenden: Moerbeke (vogelpies), Ouddorp (De Kreek, Erik E), Middelburg (pinautomaat, 18+?, rettich, 140km/per uur)     

Bij deze wil ik ook mes parents hartelijk danken voor hun onaflatende support in de afgelopen zeven jaar. Ik geloof dat ze in totaal vijf wedstrijden hebben gemist. Daddio en mutti, sorry dat ik jullie dit aandoe. Weg uit de vertrouwde Reiger, weg uit een warm nest. Hopelijk blijven jullie me volgen. 

Wat kan ik nog meer zeggen?         

We doen het voor prinses Juliana.        

Jij lust toch geen kaas?        

De sleutel ligt onder de bloempot.         

De witte wijn is op. Hier heb je een WIK-tail.         

Ik geef wel een rondje...waar is de pot?         

Sandra?! Hij komt op jou?     

Die nummer 2? Daar kan ik wel wat mee!

Ik heb nog nooit 9 van zulke lelijke meiden bij elkaar gezien.

Hoe verwijder je pijnloos een schaamhaar?       

Bling Bling hier is Kim, alias chickie nummer 9 van Wikkie, die niet tegen haar verlies kan potverdikkie. Ik duw nog maar een oliebol in m'n mikkie. Of zal ik het maar laten? M'n kont is al zo dikkie of als ik me straks verslikkie en daardoor stikkie?     

Ha ha ha ha ha ha. 

Meiden, als jullie allemaal uitgezwangerd zijn en jullie zoeken nog een extra spelverdeelster. Jullie weten me te vinden.  

Country roadTake me home 

Bedankt 

1,2,3...   

Kimsalabim, Wikkie, Kimpie, Kimpie Bird, Kimkimmer, Kimmie, Kimba Kimbo, Kimpiesutra, Masterkimpie, Kimmilein, Slak, Kimpeluintje, Algemeen Nederlands Kimbureau

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...