U bent hier: VC WIK » Nieuws » Jongens B-top eerste WIK-kampioen! Dames 2 en 4 en Heren 4 doen goede zaken!
Terug naar nieuws

Jongens B-top eerste WIK-kampioen! Dames 2 en 4 en Heren 4 doen goede zaken!

Geplaatst op: 10-Jan-2010
Jeugd Algemeen

Op de eerste thuisdag van 2010 stonden weer veel wedstrijden op het programma. Meest in het oogspringende van de dag was het kampioenschap van Jongens B, proficiat jongens!

Maar ook Dames 2 en 4 en Heren 4 begonnen het nieuwe jaar erg goed: 4-0. Dames 1 en Heren 1 en 3 stelden daarentegen enigszins teleur met respectievelijk 2-3, 1-3 en 1-3 nederlagen.
De jeugdteams speelden allemaal hun laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Volgende week start de 2e competitiehelft. Jongens B-top wordt Jongens A-top en Meisjes C1 gaat het ook hogerop proberen en worden Meisjes B3.

 

Heren 1 kende in Taurus 2 uit Houten geen makkelijke tegenstander en vanaf set 1 bleek dat Taurus ook in Groot-Ammers geen punten wilde laten liggen. Gelukkig herstelden de mannen van coach Ans in de 4e set waarmee er in ieder geval nog een belangrijk punt in Groot-Ammers bleef.
Heren 2 startte stroef tegen Voko Irodion 3 maar wist de eerste set toch op een degelijk manier binnen te slepen, maar zoals vaker rook de tegenstander kansen en sloegen direct in set 2 toe. Daarna bleef het vooral voor de neutrale kijker een boeiend gevecht dat eindigde in een 3-1 overwinning voor de jongens van coach Gerald, maar zagen Sliedrecht Sport 4 tot op 2 punten naderen.
Heren 3 speelde een regelrecht degradatieduel tegen Vovero 1 en startte uitermate zwak en kwam zelfs op een 0-2 achterstand. In set 3 liep alles weer zoals het echt kan lopen bij de jongens en deze set werd dan ook eenvoudig gewonnen. Set 4 was een heel spannende die uiteindelijk met 23-25 naar Vovero ging waardoor de teleurstelling in kamp AHC groot was.
Heren 4 denderde over Goudriaan 1 heen! In geen enkele set kwamen de routiniers in gevaar en in set 3 werd het zelfs 25-6!
Heren 5 speelde weer tegen een hooggeklasseerde tegenstander: SSS 1 uit Nieuwendijk en na 2 sets leek het erop dat de jongens van coach Dion voor het eerst dit seizoen zouden gaan verliezen: 0-2. Maar de jonge jongens knokten zich knap terug en haalden er weer een gelijkspel uit!
Heren 6 speelde uit bij Benevia en de uitslag is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Dames 1 ging voortvarend van start tegen RVC Libanon 1. Na de 2-0 voorsprong leken de meiden op rozen te zitten om de eerste 5 punter van 2010 binnen te slepen, maar toen ging het mis en de Rotterdamse dames vochten zich terug in de wedstrijd en wisten er ook nog een 5e set uit te slepen die toen ook nog is naar de Rotterdamse ging.
Dames 2 speelde weer een topper. Dunamis 1 was dit keer de tegenstander en de meiden begonnen zeer goed en kwamen op een 2-0 voorsprong. Dunamis 1 pakte daarna set 3 maar de meiden van coach Sander stelden orde op zaken door set 4 weer te pakken en zo weer 4 punten op hun conto bij te kunnen schrijven. Bovenin de ranking blijft het ongemeen spannend.
Dames 3 speelde uit bij virtueel koploper BeNeVia 2 en gingen met 4-0 onderuit.
Dames 4 had geen enkele moeite met Alfa/Next Volley Dordrecht 4 en knalde simpel naar een 4-0 overwinning!
Dames 5 speelde zeker niet slecht tegen koploper Switch’89 2 en pakten ook nog knap een set, maar de overige 3 gingen verloren.

Jongens B-top speelde de belangrijkste wedstrijd van de eerste seizoenshelft: nummer 2 Alfa/Next Volley Dordrecht 2 kwam op bezoek. De jongens van coach Robin hadden 2 sets nodig om het kampioenschap binnen te slepen. Maar zenuwen speelden de jongens parten en na 2 sets stond het 0-2. Iedereen die WIK een warm hart toedraagt zag de bui al hangen… Maar de jongens knokten zich terug in de wedstrijd en wisten dat het nu echt moest gebeuren. Set 3 werd eenvoudig gewonnen en set 4 was een ware thriller die uiteindelijk nipt door de jongens werd binnengehaald met 26-24 en dus KAMPIOEN!!! Set 5 was een formaliteit die uiteindelijk mee naar Dordrecht ging.
Jongens B2 had het niet makkelijk tegen Voko Irodion 1 en verloor de wedstrijd met 1-3.
Jongens C-top speelde niet.
Jongens C2 speelde op vrijdagavond tegen Jongens C3. In een spannende pot werd het 2-2.

Meisjes A-top begon het jaar goed door met 3-1 van Sliedrecht Sport 2 te winnen. Alleen de laatste set ging verloren maar daar maalde coach Bernard niet echt om, want de meiden stegen door de overwinning weer een plaatsje.
Meisjes B-top moest hun meerdere kennen in De Burgst 1, maar wisten toch nog wel een setje te pakken.
Meisjes B2 speelden een goede wedstrijd en wisten die ook nog is te winnen met 4-0!
Meisjes C1 sloten de eerste competitiehelft netjes af door SSS 2 met 3-1 te verslaan.
Meisjes C2 deden het ook goed en versloegen Okk’70 1 met 3-1.
Meisjes C3 speelden uit tegen Foranto 2 en verloren daar met 3-1.

CMV team 1 wist de wedstrijd tegen SSS 2 niet te winnen: 2-2.
CMV team 2 moest hun meerdere erkennen in Sliedrecht Sport 2: 1-3.
CMV team 3 speelde goed tegen SSS 1 en sleepte er een 2-2 uit.

DIVERSEN:
* Zaterdag 16 januari is er wederom een thuisdag!
* Meisjes B zou op 15 januari een beslissingswedstrijd tegen VOY spelen voor een plaats in de volgende ronde van de beker. Deze wedstrijd is echter verplaatst naar vrijdagavond 29 januari en wordt gespeeld in De Lockhorst (zie ook in de agenda).

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...