U bent hier: VC WIK » Nieuws » Heren 3 pakt de dubbel en sluit daarmee een succesvol WIK-seizoen af!
Terug naar nieuws

Heren 3 pakt de dubbel en sluit daarmee een succesvol WIK-seizoen af!

Geplaatst op: 16-May-2016
Algemeen

Zaterdag 14 mei gaat de boeken in als de dag dat Heren 3 het laatste team is dat onder de naam WIK/Univé een prijs wist te pakken! De bekerfinale werd een prooi voor de mannen en daarmee pakten ze de dubbel, na het al eerder behaalde kampioenschap in de 1ste klasse!

 
Heren 3 trad in Meerlo aan tegen het vlaggenschip uit Haps, Havoc 1. Deze ploeg had speelde slechts één duel nodig om de finale te bereiken, een laag aantal in vergelijking met de 4 wedstrijden die Heren 3 speelde (echter wel 4 keer een 3-0 overwinning). 
De krappe selectie (mede door de afwezigheid van de geblesseerde Serge) werd voor de gelegenheid aangevuld met coach Ans en middenaanvaller Cor (H5). 
 
Coach Ans hamerde vooraf de service, dat deze rechts van onder meer de libero gespeeld moest worden. In de eerste set was dit aardig onder controle, echter haperde de aanvallende kwaliteiten. Maar mede op ervaring en een zeer gedreven spelende Simon werd een riante 0-2 (23-25, 18-25) voorsprong genomen. Waar de Hapse ploeg op dat moment geknakt leek wisten ze zich toch nog op te richten en pakten set 3 (25-18). Het doemscenario van een 5de set leek even in de maak, maar de mannen waren bij de les en dankzij serviceseries van Lennard en Bernard werd de zege, en daarmee de dubbel, nog vrij eenvoudig veilig gesteld (19-25)!
 
En daarmee werd het laatste jaar onder de naam WIK/Univé prachtig afgesloten: liefst 7 kampioenschappen (Heren 3, 4 en 5, Dames Masters, Jongens C1 en C2 en CMV niv. 5 team 1), promotie van Dames 1 naar de 2de divisie en dus Heren 3 als bekerwinnaar!

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...