U bent hier: VC WIK » Nieuws » HEREN 2 PAKT KAMPIOENSCHAP! Jongens B1 en Meisjes C2 dichtbij kampioenschap!
Terug naar nieuws

HEREN 2 PAKT KAMPIOENSCHAP! Jongens B1 en Meisjes C2 dichtbij kampioenschap!

Geplaatst op: 11-Apr-2010
Algemeen

Het einde van de competitie nadert en dan vallen de beslissingen. Gister viel weer een beslissing: Heren 2 pakte het kampioenschap in de 1e klasse A! Verder maken Heren 4 en Dames 4 en Recreanten 1 en 3 nog een minieme kans op het kampioenschap in hun klasse. Jongens B kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan en Meisjes C2 moet nog even afwachten.
Vele positieve berichten zo te lezen. Enige minder vrolijke nieuws is dat degradatie voor Heren 1 zo goed als zeker is. Ondanks de 2 punten die gepakt werden bij Taurus 2 zakten de mannen naar plaats 11.

Dames 1 kwam solide op een 0-2 voorsprong in Rotterdam tegen RVC Libanon 1. Maar daarna ging het goed mis met de meiden en zo wist de Rotterdamse ploeg uiteindelijk nog met 3-2 te winnen…
Dames 2 heeft moeten lossen… In het uitduel met Dunamis 1 konden de dames geen vuist maken en moesten de 3-1 zege aan Dunamis laten waardoor het niet al te slechte seizoen toch zonder p/d-wedstrijden moet worden afgesloten.
Dames 3 wist de negatieve spiraal van de afgelopen tijd weer een nieuwe impuls te geven. Tegen de ongeslagen koploper en inmiddels ook kampioen BeNeVia 2 werd heel knap met 3-2 gewonnen!
Dames 4 deed wat het moest doen: 0-4 winnen bij Next Volley Dordrecht 4. Door het setverlies van AVVA 1 werd de achterstand verkleind tot 2 punten. Theoretisch kunnen de meiden nog kampioen worden, maar met slechts 1 wedstrijd te gaan lijkt dit een utopie…
Dames 5 speelde niet.

Heren 1 strijdt al weken tegen degradatie en begonnen met die gedachte erg fel in het uitduel met Taurus 2 en set 1 werd knap binnengehaald. Daarna gingen set 2 en 3 naar de Houtense ploeg en leek het duel gespeeld. Maar nog 1 keer richtte Heren 1 zich op en wist er zo een 5e set uit te slepen. Set 5 ging echter weer naar Taurus en zo pakten de WIK-mannen toch 2 punten. Maar door de 5-punter van Voorburg (0-4 winst van hekkensluiter VVC/Vught) is de achterstand op Voorburg nu 3 punten en lijkt dus onoverbrugbaar met nog slechts 1 wedstrijd te gaan.
Heren 2 pakt het KAMPIOENSCHAP! Lang verwacht en nu eindelijk gekregen: promotie naar de promotieklasse! Zelf wonnen de jongens van coach Gerald met 2-3 bij Voko Irodion 3 en nummer 2 pakte dezelfde uitoverwinning. Een mooie prestatie van de jongens en coach Gerald, die na het kampioenschap met H1 in het seizoen 2005-2006 nu weer een kampioenschap binnenhaalt!
Heren 3 maakte in het uitduel met Vovero 1 teveel eigen fouten waardoor er weer is met 4-0 verloren werd. Volleyballend verschilden beide ploegen niet van elkaar, maar door de matige service en rallypass kwam de AHC iedere set de 3 a 4 benodigde extra punten tekort. Hoewel degradatie nog geen 100% feit is, is dat het voor de AHC wel, of vind er a.s. zaterdag tegen Forza Schouwe Duivenland nog 1 stuiptrekking mogelijk?
Heren 4 won wederom een derby. In Goudriaan werd Goudriaan 1 met duidelijke cijfers verslagen: 0-4. Voor de ouwegies lijkt p/d het enige haalbare, of verliest Next Volley Dordrecht volgende week opeens en winnen onze mannen dik?!
Heren 5 had een offday en kon geen vuist maken tegen het oude en geroutineerde SSS 1. In Nieuwendijk gingen de jongens met 4-0 onderuit.
Heren 6 was nog steeds in de wolken van het kampioenschap, maar lieten zich toch niet gek maken tegen BeNeVia 6 en sleepten weer een overwinning uit het vuur: 3-1!

Heren 6 gehuldig na hun kampioenschap in de 4e klasse!

Jongens A-top speelde niet.
Jongens B1 speelde niet maar kan a.s. zaterdag het kampioenschap binnen halen wanneer er minimaal 2 punten gepakt worden. Kom de jongens aanmoedigen naar een nieuw WIK-kampioenschap.
Jongens C-top maakte er weer een spannende wedstrijd van. In Dordrecht werd er nipt verloren van Next Volley Dordrecht 1: 3-2.
Jongens C2 en C3 speelden tegen elkaar. Altijd spannend. Jongens C2, onder leiding van coach Carl, moest het onderspit delven tegen Jongens C3, onder leiding van coaches Henk en Wessel. C3 speelde wat nauwkeuriger en won met 4-0.

Meisjes A-top pakte een goede overwinning tegen het bijna even hoog staande Sliedrecht Sport 2. In Sliedrecht gingen de meiden van coach Bernard er met een 1-3 zege vandoor!
Meisjes B-top speelde prima in Breda. Tegen De Burgst werden er 4 belangrijke punten mee naar Groot-Ammers genomen: 1-3!
Meisjes B2 pakte een nuttige zege in Hardinxveld. Hekkensluiter Okk’70 1 werd met 0-4 verslagen.
Meisjes B3 speelde tegen VCN King/Software Capelle 4, uitslag momenteel nog niet bekend.
Meisjes C2 speelde deze week 2 keer. Thuis werd het matige Fusion 2 met ruime cijfers (4-0) verslagen en het uitduel met Okk’70 werd ook gewonnen: 1-3. Door de 2 overwinningen staan de meiden op een 2e plaats. Nummer 1 AVVA mag geen kampioen worden en de nummer 3 staat 6 punten achter op de WIK-meiden, maar die hebben nog 2 wedstrijden tegoed… Dus het wordt nog even spannend!
Meisjes C3 speelde uit bij SNA 2 en verloor met 4-0.

CMV team 1 won in een prima duel de uitwedstrijd bij SSS 2.
CMV team 2 verloor met 4-0 van Sliedrecht Sport 2.
CMV team 3 speelde niet.
CMV team 4 speelde thuis tegen VOY 2 en speelde gelijk.
CMV team 5 speelde thuis tegen VOY 1 en speelde net als team 4 gelijk.

Opgeven voor de busreis naar de bekerfinales kan nog steeds, maar wees snel! Opgeven bij Cor van Aken (covanak@hotmail.com).

Zaterdag 17 april is de laatste thuisdag! Met aansluitend natuurlijk het WIK-feest, dit jaar ook een jeugdfeest!

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...