U bent hier: VC WIK » Nieuws » HEREN 1 PROMOVEERT NAAR 2e DIVISIE!!!
Terug naar nieuws

HEREN 1 PROMOVEERT NAAR 2e DIVISIE!!!

Geplaatst op: 30-Apr-2009
Algemeen

Gisteravond heeft Heren 1 geschiedenis weten te schrijven door de 2e PD-wedstrijd, thuis in Sporthal De Reiger tegen Zovoc, winnend af te sluiten! Hiermee werd promotie naar de landelijke 2e divisie afgedwongen!!! Nooit eerder speelde het eerste herenteam van WIK-Unive op dit niveau!

Nadat afgelopen zaterdag in Woerden werd gewonnen van VTC Woerden (nummer 2 in de andere Regiodivisie) met 2-3 trad Heren 1 gisteravond aan tegen Zovoc 1 uit Zoetermeer, de nummer 10 uit de 2e divisie.
In Groot-Ammers en omstreken was voorafgaande aan deze wedstrijd al veel publiciteit gegeven vanwege het toch wel bijzondere karakter van deze wedstrijd! Kon WIK Heren 1 promotie afdwingen?

Onder het toeziend oog van zeker 200 toeschouwers, die voor een fantastische sfeer zorgden, startte Heren 1 meer dan furieus! Zovoc dacht het varkentje wel even te wassen, maar de bezoekers kwamen bedrogen uit! Heren 1 liet weinig eigen fouten noteren en stoomde naar een dikke 25-16 setwinst! Was dit de aanzet naar nog iets mooiers?

Zovoc 1 wist nu met wie ze te maken hadden en moesten alle zeilen bijzetten om niet compleet van de mat geveegd te worden.
Heren 1 had het in set 2 daarom ook een stuk moeilijker en de set leek naar de Zoetermeerders te gaan, maar een sterke invalbeurt van Lennard Eijkelenboom deed het tij keren en Heren 1 sleepte de 2e set ook binnen: 25-23!

Nou! Afmaken dan maar in set 3? Zou Zovoc opgeven of zouden ze ook hebben gehoord van de 0-2 voorsprong van Heren 1 in Woerden, afgelopen zaterdag!?
Ja, dat hadden ze gehoord, maar Heren 1 wilde hier niet meer over nadenken en wilde graag een einde aan de wedstrijd maken: promotie naar de landelijke 2e divisie lonkte en ook van buiten waren de bonkende beats van de Disco-avond in de feesttent al hoorbaar!
Heren 1 schotelde het publiek nog een set mooi volleybal voor! De sfeer was uitmuntend en zo werd ook set 3 binnengehaald; 25-21! PROMOTIE via PD naar de 2e DIVISIE!!!

Een geweldige afsluiting van het seizoen voor de mannen van coach Ans de Graag die met haar team dus een unieke prestatie weet neer te zetten! Ook voor Thomas Kaptein een mooie afsluiting van zijn lange WIK Heren 1 carriere! Hij kreeg in set 3 nog een terecht publiekswissel!

Lang bleef het nog onrustig in het mooie dorpje aan De Lek!!! 


 

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...