U bent hier: VC WIK » Nieuws » Feest na promotie Heren 1 en bekerwinst Dames 1!
Terug naar nieuws

Feest na promotie Heren 1 en bekerwinst Dames 1!

Geplaatst op: 06-May-2012
Algemeen

Een ontknoping om van te smullen! Zo je kun zaterdag 5 mei 2012 het beste omschrijven: Heren 1 wist dankzij een 1-3 winst op De Burgst 1 in Breda promotie naar de 2e divisie vast te stellen! Dames 1 leek in de bekerfinale kansloos tegen Alfa/Next Volley 2 na een 2-0 achterstand maar de beker ging alsnog naar Dames 1: 2-3!
Heren 4,5 was kansloos in hun bekerfinale: 3-0 verlies. Jongens A en Heren 1 deden het daarentegen wel erg goed maar ondanks dat ging de beker ook Alfa/Next Volley, beide wedstrijden gingen met 3-1 verloren.

Jongens A begon onwennig aan het duel met Alfa/Next Volley Dordrecht maar als snel gooiden ze alle schroom van zich af en vochten ze als leeuwen. Maar het goede team van Next liet zich niet gek maken en pakte set 1. In set 2 zag het publiek weer een gretig Jongens A en dat resulteerde in een knappe setwinst. Next was wakker geschud en wist dat zij er ook alles aan moesten doen om die beker binnen te halen. Jongens A bleef knokken en was steeds dichtbij, maar helaas: 1-3 winst voor Next.

Heren 4,5 had er zin in! De tribunes zaten vol (met hoofdzakelijk Wikkers!) en zo waren voldoende ingredienten aanwezig om er een mooie pot van te maken. Maar helaas... Eigenlijk alle spelers zakten door de ondergrens en kwamen daar nimmer boven. Het werd geen wedstrijd en het goede team van Next maakte daar gretig gebruik van. Een ruime 3-0 nederlaag bezorgde Next de dubbel.

Dames 1 leek niet opgewassen tegen Next in de damesfinale. De Dordtse vrouwen namen een snelle en eenvoudige 2-0 voorsprong. Coach Ans zette haar speelsters nog 1 keer op scherp en zo ging set 3 naar de WIK-dames. Er gloorde nog hoop, dat was ook te merken in het in grote getale opgekomen Ammerse publiek. Maar in set 4 leek het alsnog fout te gaan... Totdat Eva op 18-13 begon te serveren, Annemiek alle ballen scoorde en er bijna geen fout meer werd gemaakt. De Next-dames wist niet wat hun overkwam en zo stond het opeens 2-2! De Dijk ontplofte, het WIK-publiek ging er nog meer achter de ploeg staan en Dames 1 kwam helemaal tot leven en pakte ook nog is set 5 en daarmee een 2-3 winst en daarmee: de BEKER!!!

Heren 1 had een vreemde maar bijzonder mooie dag. Eerst reisden de heren af naar Dordt om daar een deel van de wedstrijd van Jongens A te zien, daarna reisden ze af naar Breda voor het uitduel met De Burgst 1 om promotie af te dwingen en daarna kwamen ze weer terug naar Dordt om de bekerfinale te spelen!
Het mooiste nieuws was toch het nieuws vanuit Breda: de volgepakte tribunes in Dordt die bij Heren 4,5 zaten te kijken hadden een bijna live-verbinding met Breda en zo drong het nieuws al snel door: Heren 1 pakte een 1-3 zege waarmee promotie naar de 2e divisie werd afgedwongen! Een prachtprestatie!
De bekerfinale werd daarmee een formaliteit, zo leek het op voorhand, maar Heren 1 gaf zich niet zomaar gewonnen en het nog steeds massaal aanwezige WIK-publiek zorgde voor een mooi sfeertje, Heren 1 pakte 1 set, Next pakte de beker maar het feest was bij WIK!

5 mei 2012: een prachtdag met prachtresultaten! Ongekend veel WIK-publiek vanuit de polder naar Dordrecht, een mooie sfeer, een goede organisatie door Alfa/Next Volley Dordrecht: een prachteinde van het seizoen!

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...