U bent hier: VC WIK » Nieuws » En het was nog lang onrustig in Ammers… Op het nippertje voor Dames 3!!!
Terug naar nieuws

En het was nog lang onrustig in Ammers… Op het nippertje voor Dames 3!!!

Geplaatst op: 09-Apr-2006
Algemeen

Qua resultaten was het op de laatste thuisdag van het jaar wat minder dan voorgaande keren. Maar met maar liefst 7 kampioenen (daarbij kunnen ook nog Recreanten 1 en Meisjes D2 komen) mocht dat de pret zeker niet drukken. Overal blije gezichten, champagneflessen, oorkondes, bloemen, bier, etc. Met het aansluitende Café WIK-Univé slotfeest kon het seizoen voor heel WIK-Univé niet meer stuk! De hele avond door klonk het KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN OLE OLE door de benedenzaal bij Dikke Maatjes!

Heren 1 werd, onder toeziend oog van Univé directeur Maatkamp, door voorzitter Gijs van Bruchem eerst gehuldigd en ook wethouder Van Barneveld feliciteerde, namens de Gemeente Liesveld, Heren 1 met het kampioenschap. Champagne kon nog niet geopend worden omdat er ook nog gespeeld moest worden. En het was te merken dat de koppies meer bij het feesten waren dan bij de wedstrijd.
Heren 1 startte matig in het duel tegen nummer 3 RVC/Libanon. Wel werd een 22-24 stand weggewerkt en de eerste set werd nog gewonnen met 26-24! Daarna ebte het niveau wat weg en RVC wilde hun laatste wedstrijd nog wel graag winnen. Coach Gerald Verlinden liet iedereen spelen die dit seizoen erbij was geweest en zo ontstond er een niet fantastisch duel, maar er waren toch alleen maar vrolijke gezichten te zien. RVC won met 1-3 maar daar hoorde je niemand over.

Afscheid werd er genomen van libero Lennard en coach Gerald! Een mooie bos bloemen en een pakje libresse (voor libero Lennard) werden in ontvangst genomen. Een beter afscheid kun je je eigenlijk niet wensen! Jongens BEDANKT!!! KAMPIOENEN KAMPIOEN KAMPIOENEN!!!

Dames 1 wilde ook graag hun laatste wedstrijd winnen! Gretig werd er gespeeld, maar af en toe was het ook wat rommelig. De 4e set werd uit handen gegeven, maar in set 5 stonden de meiden er weer en wonnen deze set! Een 3-2 overwinning op VCV zorgde voor het veiligstellen van de knappe 5e positie in hun debuutjaar in de 2e divisie!

Bij dames 1 werd er afscheid genomen van Betty! Zij stopt er (voorlopig) mee. Namens iedereen ook Betty BEDANKT!!!

Dames 2 nam het op tegen RVC/Libanon 2. Afscheid nemend coach André liet iedereen spelen en zo ontstond er een aardig duel, waarin een 5e set de doorslag moest geven wie er ging winnen. RVC trok aan het langste eind, maar toch een aardig resultaat voor dames 2, die uiteindelijk op een redelijke 8e positie eindigen!
Voor Dames 3 stond er nog heel veel op het spel: bij minimale 3-1 winst op RVC/Libanon zou Dames 3 in de 1e klasse blijven en RVC degraderen. Bij 3-2 winst of verlies van Dames 3, zou Dames 3 degraderen en RVC niet… Gelukkig waren de koppies allemaal 1 kant op en RVC werd eigenlijk nog vrij eenvoudig met 3-1 aan de kant gezet. De ontlading was groot en er kon weer gelachen worden, want een tijd tegen degradatie moeten vechten is ook niet het allerleukst natuurlijk! Dames: gefeliciteerd!
Dames 4 speelde ook tegen RVC en verloor met 1-3. De meiden van coach Sander Roos speelden weer een aardig pot en moesten wel hun meerdere erkennen in RVC, maar in hun debuutjaar in de 3e klasse hebben ze het buitengewoon goed gedaan met een 6e plaats!

Heren 2 had graag het kampioensfeest van RVC/Libanon 2 uitgesteld door te gaan winnen van ze. Een zeer mooi duel eindigde in 1-3 waardoor het feest was voor RVC en er voor AVVA voorlopig niets te vieren valt, ook niet na de 4-0 winst bij WHV 2… Heren 2 heeft een goed seizoen gedraaid. De ouwetjes zijn op een mooie gedeelde 5e positie geëindigd.
Heren 3 sloot het seizoen af met een redelijke 3-1 overwinning op RVC/Libanon 4. De uiteindelijke 4e plaats is helemaal niet verkeerd, al had iedereen wel net iets hogere verwachtingen…
Heren 4: KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN! Winst op Spirit was noodzakelijk om het kampioenschap zeker te stellen. Heren 4 begon onwennig, maar pakte de draad op en na set 3 kon er gefeest worden! De 4e set ging nog verloren, maar daar maalde niemand om! De mannen gaan het komend jaar in de 3e klasse proberen!!! Mannen: GEFELICITEERD!!!
Heren 5 eindigde de competitie op dinsdagavond door tegen Podarwic 3 met 4-0 te winnen. De ouwegies hebben een prima seizoen gedraaid en hebben sinds jaar en dag een positie in de top 5 weten af te dwingen! Een gedeelde 4e plaats is een prima prestatie!

Jongens A-top sloot het seizoen goed af. Jola/Olympus werd met 3-1 verslagen waardoor de jongens uiteindelijk als 5e op de ranglijst zijn geëindigd!
Jongens A2: KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN!!! Jaja, 2x in 1 seizoen kampioen! Geweldig. De afsluitende wedstrijd tegen RIVO werd in ieder geval nog gewonnen met 3-1 waardoor het ook bij de jongens van coach Bernard feest was! Gefeliciteerd namens heel WIK!
Jongens B-top speelde niet maar zijn uiteindelijk 7e geëindigd. Geen verkeerd resultaat in hun eerste half jaar topklasse!
Jongens C1: KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN!!! De jongens sloten in stijl af: 4-0 winst op Haaften Kwiek! De jongens van coach André hebben het goed gedaan en werden zonder zorgen kampioen.
In dezelfde poule speelde Jongens C2 een goede pot tegen Volcom. De eerste 3 sets werden eenvoudig gewonnen en in set 4 gingen de jongens spelen met pass rechts. En dat was even wennen, maar het ging aardig. Ondanks dat ging deze set verloren, maar door de 3-1 winst zijn de jongens op een goede 3e plaats geëindigd.
Jongens D1 sloot af tegen Sliedrecht Sport 1 en speelde met 2-2 gelijk. Een 2e plaats voor de jongens.
De derby tussen Jongens D2 en Jongens D3 was op voorhand een spannend duel. Jongens D3 kon kampioen worden en de D2 bij dikke winst ook nog. Maar de D3 liet er geen gras over groeien en door de 0-4 winst werden zij KAMPIOEN! Gefeliciteerd!

Meisjes A: KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN!!! Jaja, net als Jongens A2: 2x in 1 seizoen kampioen. De 3-1 winst op SNA was niet meer van belang! Er kon weer gefeest worden! Meiden en coach Gerke: gefeliciteerd!!!
Meisjes B-top sloot af tegen nummer 2 Volley Voorne. De meiden speelden helemaal niet slecht en pakte ook nog een setje! De meiden van A-W zijn op een 9e plek geëindigd.
Meisjes C-top speelde tegen nummer 2 Valeas. En zowaar: er was weer setwinst voor de meiden!!! De meiden hebben het uiteindelijk niet slecht gedaan in hun eerste half jaar topklasse, ondanks de laatste plaats.
Meisjes D1 speelde 2 keer: eerst werd er van Volley Zuid 3 met 4-0 gewonnen en later werd van kampioen Flits 2 met 1-3 verloren.
Meisjes D2 speelde op vrijdag tegen Krimpen, daar werd gelijkgespeeld. Op zaterdag speelden de meiden tegen nummer 1 Sliedrecht Sport 4. De uiteindelijke 2-2 zorgt ervoor dat het gat tussen Sliedrecht en de D2 4 punten is. Maar meisjes D2 speelt nog 1 wedstrijd. Bij 4-0 winst eindigen de meiden dus gelijk. Dan waarschijnlijk een beslissingswedstrijd! Spannend!
Meisjes D3 speelde ook 2 keer op zaterdag. Van Rivo werd met 3-1 gewonnen en van Volley Zuid 3 werd met 4-0 gewonnen!!!

Recreanten 1 eerder in de week met 4-0 van Goudriaan en staat nu eerste. Maar nummer 3 De Meteoor heeft 3 punten achterstand en een wedstrijd minder. Ook daar is het dus nog super spannend! We duimen voor een kampioenschap voor de Nieuwrakkers!

CAFE WIK-UNIVÉ slotfeest!

Ook de jaarlijkse afsluiting was weer een groot succes! Met ongeveer een 130 man was het een groot feest bij Dikke Maatjes beneden!
Aan de WIK-idols deden Heren 1, Dames 1, Dames 2, Dames 4 en een ‘boyband’ mee! Goede optredens en leuk dat er toch weer een aantal teams zijn die er even wat tijd voor nemen om een act in elkaar te draaien!!!

Verkiezingen

Talent van het jaar meisjes: Lotte van Hoorne.
Talent van het jaar jongens: Jesper de Vos.
Coach van het jaar: Gerald Verlinden.
Team van het jaar: Heren 1.

 

En ook alle trainers, coaches en scheidsrechters werden natuurlijk in het zonnetje gezet. En zo ook de ‘verenigingsbeesten’ Hennie en A-W kregen nog een presentje!!!

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...