U bent hier: VC WIK » Nieuws » De DUBBEL: Dames 1 presteert iets unieks!!!
Terug naar nieuws

De DUBBEL: Dames 1 presteert iets unieks!!!

Geplaatst op: 15-May-2005
Algemeen

Lang verwacht; de bekerfinale. Dames 1 ging al vroeg richting Sliedrecht en in Groot-Ammers was het ook al vroeg onrustig i.v.m. de te spelen bekerfinale van Dames 1 tegen Benevia. Tegen 5en vertrok de supportersbus vanaf het oude gymzaaltje in Groot-Ammers. Dik 40 man zat er in de bus; de stemming zat er al gauw in! Trommels, zang, vrolijke mensen, kratjes bier, etc. Alles was aanwezig voor een fantastische middag.

In Sliedrecht aangekomen begon dames 1 wat onwennig aan de wedstrijd. Wat rare punten van Benevia kon dames 1 er niet van weerhouden om een klein gaatje te slaan. Via 5-5 kwamen de dames al gauw op 16-11. Dames 1 speelde niet geweldig, mede door het matige spel van tegenstander Benevia. Uiteindelijk werd de set makkelijk met 25-20 gewonnen! In set 2 liet dames 1 er geen gras over groeien dat ze de dubbel wilde binnen halen! Benevia kwam niet in het spel voor. Halverwege de set wisselde coach Addy Buijserd Judy voor de goedspelende Kim Dames 1 speelde het geroutineerd uit, speelde niet denderend, maar won eenvoudig met 25-16.

Het feest onder de ca. 70 meegereisde WIK-supporters was al flink aan de gang. Het "Kampioenen, Kampioenen" klonk al door sporthal De Stoep. In set 3 kwam Benevia sterk terug. Dames 1 verzwakte wat, maar hield de stand wel gelijk. Op 17-17 kreeg Rosemarie een publiekswissel. Ze speelde haar allerlaatste wedstrijd voor dames 1 na een lange tijd bij het eerste team van WIK te hebben gespeeld. Janetta was haar vervanger en speelde verdienstelijk! Na een 19-18 achterstand vond dames 1 het genoeg. Ze wilden het seizoen in stijl afsluiten en geen 4e set gaan spelen. Het werd 25-22 en het feest in het veld barstte los. Een prachtige prestatie van de dames om in 1 seizoen het kampioenschap en de beker in de wacht te slepen: DE DUBBEL. Een vrij unieke prestatie in het Regionale volleybal!

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig in de kantine van sporthal De Stoep. De mensen van Sliedrecht Sport hielpen de WIKKERS netjes aan hun bier en andere consumpties. Dit succes voor de dames in het seizoen 2004/2005 zal menigeen nog lang heugen! Dames 1: bedankt voor het fantastische seizoen en volgend jaar veel succes!!!

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...