U bent hier: VC WIK » Nieuws » Dames 2 Bekerwinnaar
Terug naar nieuws

Dames 2 Bekerwinnaar

Geplaatst op: 14-May-2018
Algemeen

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, Bekerfinale in Capelle aan den IJssel tegen Fyrfad uit Maastricht. Na de teleurstelling van het niet halen van de PD wedstrijden op 1 gewonnen set in het seizoen moest de knop snel om. Maandag 23 april was de 1e training die gebruikt werd om de wonden te likken en plezier te maken. Vervolgens zal op donderdag 26 april de training geannuleerd worden, wat achteraf niet verkeerd bleek aangezien coach Sander voor de 2ex vader werd van een Zoon Noud. Op 30 april werd de 1e start gemaakt met ter voorbereiding op de bekerwedstrijd. Om vervolgens nog te trainen op 3 en 7 mei om klaar te zijn voor de finale. In de laatste trainingen bleek Judith stukje bij beetje weer redelijk fit te worden gelukkig na haar enkel blessure. Ondanks dat was er al besloten om Mayke uit D3 mee te nemen naar deze finale.

Op zaterdag 12 mei was het dan eindelijk zover. Om 13.45 uur werd er vertrokken bij de sporthal om zoals gewoonlijk een uur voor aanvang op locatie te zijn. Na het nuttige van een drankje en een donut ging de focus volledig op de wedstrijd. Helaas was er geen ruimte in de kleedkamer voor een korte bespreking en werd dit verplaatst naar de sporthal. In speciaal gemaakte finale shirts werd er om 15.00 begonnen aan de warming up met 12 meiden. Daar zagen we voor het eerst onze tegenstanders uit Maastricht staan. Wat gelijk opviel was dat er een aantal meiden met flink wat lengte aan de overzijde aanwezig was, maar dat wil niet alles zeggen.

Om half 4 werd er gestart met de finale en opende Tamara de finale met haar service. Verder stond Christy op de diagonaal, zusjes Gerlich aan de buitenkant, Milou en Svenja op het midden en Manon als libero. Zaak en plan waren om zelf goed en scherp uit de startblokken te starten en gelijk rechtsachter onder druk te zetten. Kijken of we het midden gelijk konden neutraliseren waar de lengte van dit team stond. Dit pakt perfect uit en we walsten over onze tegenstander heen en stonden binnen een aantal minuten met 16-3 voor. Coach Sander besloot gelijk om wissels door te voeren om iedereen een aandeel te kunnen geven in de finale. Na een kleine hapering werd de set zeer eenvoudig binnen gehaald door een sterk serverende en geconcentreerd team 25-11.

Set 2 begon dezelfde basis als in set 1 en werd er op het hart gedrukt dat we scherp moesten blijven en geen cadeautjes moesten geven. De serve druk bleef hoog en hierdoor kon het midden bijna niet gevonden worden en als het wel lukte was er een kill block van Milou en werd er uitgeslagen. Wederom besloot coach Sander om te wisselen en zo was in ieder geval de gehele selectie in actie geweest. Zonder problemen werd het 2-0 door een 25-16 overwinning.

Dan set 3 waar verslapping erg op de loer ligt. Mirjam en Carmen bleven in het team staan, maar we begonnen iets te slap aan de set, maar bij de 10 punten was dit al opgelost en hadden we alweer een voorsprong. Met een zeer sterk spelende Melissa en Melanie aan de buitenkant Werd Fyrfad geen enkele kans meer gegeven. Vanaf de bank vielen Mariëlle, Judith en Mayke nog in werd zo de bekeroverwinning veilig gesteld met 25-14.

Heerlijke ontlading en feest met elkaar om zo een periode alsnog af te sluiten met een hoofdprijs. Na alle plichtplegingen van foto’s, ontvangst van medailles, bloemen en foto’s werd er buiten lekker wat gedronken om vervolgens in de avond het seizoen af te sluiten met een vorkje prikken in Capelle.
Fantastische afsluiting van een mooie periode met elkaar waar we vele goede stappen hebben kunnen zetten zowel technisch als mentaal. En zijn er weer jeugdspelers die de aansluiting bij dames 1 ruiken of al hebben gevonden of al via D2 naar D1 het hoger op gaan zoeken in de eredivisie.

Wil iedereen bedanken en vooral de trouwe supporters en in het bijzonder Ron Gerlich die zelden een wedstrijd gemist heeft in de afgelopen 3 jaar!

Groetjes dames 2

Meer nieuws

Supporters opgelet: Reis mee met de bus naar de Bekerfinale van Dames 1!
01-May-2024
Het is bijna zover! Op zaterdag 11 mei 2024 speelt ons Dames 1 de grote bekerfinale tegen NUMIDIA VC LIMAX DS 1! ...
De kampioenen van VC WIK!
25-Apr-2024
Aan het einde van deze tweede seizoenshelft hebben we weer een aantal kampioenen mogen huldigen. Lees snel verder wie deze prachtige eer hebben mogen ontvangen. ...
Help jij de vereniging een handje op het stembureau?
25-Apr-2024
Op donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Hiervoor is de gemeente Molenlanden op zoek naar stembureauleden. Verenigingen kunnen hen hierbij helpen én dat biedt...
Trainingen tot en met het einde van het seizoen
22-Apr-2024
Lees in dit nieuwsbericht het programma voor de trainingen voor de rest van het seizoen 2023-2024. ...