Nieuwsbericht

Dames 3 redt het net niet tegen Flits

Onze 3e wedstrijd alweer en dit keer op een thuisdag tegen Flits. Een ervaren team dus we wisten dat we hard aan de bak moesten!Het was een vroege wedstrijd, want we moesten om kwart over 10 al aanwezig zijn in de sporthal. Normaal gesproken is dit wel te doen, maar de avond ervoor hadden wij het piratenfeest wat we zeker niet konden missen en hebben we nog lekker met elkaar gedanst. Dit mocht zeker niet onze wedstrijd verpesten, dus we hadden ons uiterste best gedaan om toch nog fit te zijn voor de wedstrijd.


Helaas viel de start van de eerste set meteen een beetje tegen. We stonden gelijk al met een achterstand van 8-0 achter en we moesten echt even een knop om zetten. De avond ervoor mocht dit zeker niet verpesten en na een time-out van Robbin wisten we dat we echt keihard ons best moesten doen om deze meiden te gaan verslaan. We waren super goed op weg en ineens stond het al 24-24. De laatste paar punten waren erg spannend en helaas hebben we de set nog verloren met een stand van 25-27.
De set begon wat slecht, maar het einde van de set hadden we super goed gespeeld.


Gelukkig wisten wij dit vast te houden en starten wij de 2e set met een voorsprong van 7-0. We hadden de flow te pakken en kregen de ene punt naar de andere punt. Helaas kwam er een service serie van de tegenstander die wij maar moeilijk konden onderbreken. Hierdoor waren we allebei al boven de 20 en werd het weer erg spannend wie de set ging winnen. We vonden dat we hem moesten winnen, omdat we de vorige ook al net verloren hadden. Helaas mocht het niet zo blijken en verloren we ook deze set met 24-26.


Nu waren we het zat en vonden we dat we deze set echt moesten winnen! Ondertussen was Ruth namelijk al door haar enkel gegaan en Marise had haar duim weer bezeerd.
We zaten er erg goed in en hadden een goede service druk. Deze set wonnen we gelukkig ook met 25-21.


De 4e set. We waren inmiddels erg goed om een 3-2 neer te zetten en ook na een 2-0 achterstand. Daar gingen we nu dus ook weer volledig voor! we begonnen de set, maar we merkten al snel dat de tegenstanders absoluut geen 5e set wilde en wij werden erg moe. Ze begonnen ook veel te tippen en die ballen hadden wij allemaal net niet. Helaas verloren wij die set daarom met 15-25 en was het dus een 1-3 geworden.


Helaas hebben we niet gewonnen, maar we hebben wel ons uiterste best gedaan en erg goed gespeeld tegen dit ervaren team wat al een tijdje bovenin eindigen in de 1e klasse. Dus we mogen zeker trots op ons zelf zijn!


Nu hebben we even 2 weken rust en kunnen we dus hard trainen om next volley dordrecht op 3 november te gaan verslaan!


Geschreven door Yolande Mouthaan

Geschreven door Robbin Vink op 16 oktober 2018 16:49 - 146 keer gelezen

Terug