Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Mementa, Logisticon en Van Ekeren Kuiper pakken de titel tijdens bedrijventoernooi
De eerste avond van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi werd gespeeld onder prachtige weersomstandigheden en dat kwam de sfeer onder spelers en publiek alleen maar ten goed.

Waar vooraf nog een tikkeltje angstig naar de weersvoorspelling werd gekeken en waar vooraf nog met argusogen werd teruggedacht aan het vorig jaar zo natte toernooi was het dit keer een meer dan stralende avond. De bedrijven beten het spits af en dat leverde, verdeeld over 3 poules, prachtige wedstrijden op.

Poule A
 Met Emté 1 was er in poule A een nieuwkomer op het bedrijventoernooi. Verder streden de (inmiddels) gerenommeerde teams van MAK, Van der Grijn, Zilverstad, Mourik en Mementa in deze poule. Waar MAK het dit jaar erg zwaar had, waren de overige tegenstanders erg aan elkaar gewaagd en dat zorgde ervoor dat tot op de laatst te spelen poulewedstrijd er geen nog geen definitieve eindranking kon worden opgemaakt...
Uiteindelijk was het - toch enigszins verrassend - Mourik dat de finale haalde tegen - minder verrassend - Mementa. Mourik kon aanklampen maar moest toch haar meerdere erkennen in Mementa, dat won na 8 minuten met 13-10.

Voor de bronzen plak kwam Zilverstad en Emté 1 in aanmerking: het jeugdige team van de supermarkt streden alsof ze voor goud speelden en dat hielp: met een klinke
nde 17-12 winst wisten zij de 3de plaats te bemachtigen.
Van der Grijn en MAK Auto & Techniek streden voor plaats 5. De bakkers wonnen dat uiteindelijk van hun buren: 13-11.

Poule B
Ook in deze poule waren er nieuwkomers: Korevaar Bouw en het tweede team van Emté. Stek Jeugdzorg en Jemako - winnaars van voorgaande editities - hadden het dit jaar wat zwaarder in de B-poule en moesten genoegen nemen met de plaatsen 5 en 6.
Nadat Emte 2 en Team Baas bv in de poule beide 4 punten hadden behaald mochten zij strijden om brons en dat won Emte 2 met overmacht, na 8 minuten stond het telbord op 18-10.
Korevaar won de poule overduidelijk en nam het daarom in de finale op tegen Logisticon. De 'mieren' beten zich vast in de 'bouwvakkers' en dat resulteerde in een toch wel verrassende toernooiwinst voor Logisticon: 17-11.

Poule C
Ook in poule C was er een nieuwkomer: Van Ekeren Kuiper! Verder deed Plus Van der Wal met 2 teams mee en was ook Lucom met 2 teams vertegenwoordigd, aangevuld met de dames van De Regenboog.
Plus Van der Wal 2 moest, na een prima verlopen poulefase, toch genoegen nemen met de laatste plaats, De Regenboog won met 18-11.
Voor de bronzen beker was het uiteindelijk Plus Van der Wal 1 dat te sterk was voor Lucom 1, zij het niet dat dit gebeurde in een zinderende en spannende wedstrijd: 16-17!
De finale ging tussen nieuwkomer Van Ekeren en Lucom 2. Lucom 2 rook de overwinning, echter werd kort voor het eindsignaal een 15-14 voorsprong uit handen gegeven: 15-16 en moest er genoegen genomen worden met plaats 2. Van Ekeren pakte zo in extremis de toernoowinst!

Geschreven door Cor van Aken op 16 juni 2017 09:58 - 507 keer gelezen

Terug