Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

De dag na Koningsdag... Heren 1 en 5 promoveren!
Zaterdag 28 april 2018 gaat de WIK-geschiedenisboeken in als een wel zeer memorabele! De dag na Koningsdag kwamen nog liefst 3 WIK-teams in actie in de strijd voor promotie en 2 van die 3 teams wisten dat nog te bewerkstelligen ook!

Heren 1 kende een loodzware taak met Hovoc 1 (De nr. 2 van de 2de divisie D uit Horst) en het thuisspelende Next Volley Dordrecht 1 (De nr. 10 van de 1ste divisie B) als tegenstanders. Next bevestigde hun favorietenrol door in de eerste wedstrijd Hovoc met 2-0 te kloppen. 
Vervolgens kwam H1 in actie tegen Hovoc en in de beginfase liet H1 zich overtroeven door de Limburgers, waarvoor het daadwerkelijk de laatste strohalm was. De 1-0 achterstand was onvermijdelijk en er moest wel iets gebeuren om een 2-0 nederlaag te voorkomen... En dat lukte wonderwel! Hoewel set 3 verloren ging heerste er kleine tevredenheid maar ook wist men dat er dan wel een wonder moest plaatsvinden in het duel met de Schapenkoppen: 2-0 winst. 
De grote meegereisde Ammerse supportersschare zorgde voor volgepakte tribunes en een boeiend duel ontspon zich... Een mooie voorsprong werd nipt behouden: 25-23...! Toen bleken de kansen voor H1 opeens een stuk groter, maar de strijd van Dordtse zijde werd nog wel verwacht om naderende degradatie (voor het tweede opeenvolgende jaar) te voorkomen. Die strijd kwam er wel, maar niet van Dordtse zijde: een ontketend H1 speelde Next van de mat en met 25-16 was de 2-0 - en daarmee promotie na een jaar afwezigheid - een feit! 

Heren 5 kwam eerder op de dag al in actie in Sliedrecht. Heren 5 had de jonge boys van 6 laten afvaardigen daar zij de eventuele promotieplaats ook volgend jaar zouden gaan invullen. De kleine oogjes van alle spelers zorgden bij coach Perry echter niet voor grote geruststelling... En na 25-16 verlies in set 1 tegen Intermezzo bleek deze ongerustheid niet onterecht. 
Maar de jongens knokten zich daarna knap terug en met 25-20 en 15-11 waren de rollen opeens volledig omgekeerd en kon promotie in het tweede duel van de dag al worden veilig gesteld... Voleco 2 was de te kloppen ploeg en met 25-22 winst in set 1 leek promotie wel heel dichtbij. Maar wederom moest een beslissende 3de set de definitieve uitslag geven: 30-32 verlies in set 2. De jongens waren in set 3 weer goed bij de les en in een spannend slot pakten ze met 15-13 de winst en daarmee promotie!!!

Dames 3 had, na een mooi verlopen seizoen, erg veel zin in de PD-wedstrijden. Het leek echter over-enthousiasme in de eerste set tegen thuisploeg Next Volley Dordrecht MA1: 25-13 verlies... Coach Robbin wist de meiden echter weer snel op de rails te krijgen en set 2 ging op mooie wijze naar de Ammerse meiden: 25-21. Set 3 moest gewonnen worden, daar Next de eerste wedstrijd ook al gewonnen had... De WIK-meiden startten set 3 niet goed en dat moesten ze aan het einde bekopen... 15-12. 
Het duel daarna tegen Spirit 1 was er eentje waarin de WIK-meiden de teleurstelling helaas niet meer te boven kwamen. Spirit won met 2-0. 
Voor de meiden van coach Robbin een teleurstellend einde van de competitie, hoe het grootste deel van het seizoen gewoonweg een mooi en sterk seizoen is gebleken!Geschreven door Cor van Aken op 29 april 2018 12:15 - 746 keer gelezen

Terug