Nieuwsbericht

Met winst op zak naar de PD en team van het jaar!!

Zaterdag middag 21 april begonnen we met een gerust hart aan onze laatste wedstrijd van de competitie tegen de nummer 8 Volley Meerkerk. Aangezien de PD al binnen was vertelde Robbin ons dat we vrijuit moesten gaan spelen en een aantal opstellingen gingen uitproberen als voorbereiding voor de PD. Helaas zijn Janneke en Daphne nog niet fit, gelukkig wilden Sharon en Marise bij ons aansluiten.


Met een vol team van 12 man begonnen we netjes op tijd met een fijn gevoel aan de 1e set.


We begonnen de 1e set met een sterke service druk en een goede aanval, de tegenstander had vooral moeite met onze service en kwam niet echt in het spel. Deze set werd gewonnen met 25 - 21.


De 2e set maakte Robbin een paar aanpassingen in de opstelling om zo iedereen lekker te kunnen laten spelen. Ook de 2e set lag de service druk hoog, met een paar mooie ketsers en blokjes stonden we al vrij snel voor en kon de tegenstander wederom niet echt weerstand bieden. Deze set werd gewonnen met 25 - 18.


De 3e set werd de opstelling weer wat omgegooid om zoveel mogelijk opties uit te proberen.


Deze set begonnen we niet heel best met een aantal foute services, ballen die in het net werden geslagen en tip ballen die zomaar op de grond vielen. Al snel stonden we achter en nam Robbin een time-out. Hij vertelde ons dat we allemaal ons eigen ding moesten doen en er gewoon vol voor moesten gaan! En zo gingen we de set weer in. De service druk ging weer wat omhoog, de ballen die eerst op de grond vielen werden nu van de vloer af geveegd en de blokkering deed goed zijn werk. Jammer genoeg begon Volley Meerkerk goed in de wedstrijd te komen en kregen wij moeite met scoren waardoor we helaas deze set met 23 -25 verloren.


Voor we set 4 begonnen werd ons verteld dat we het van ons af moesten schudden en er weer volle bak voor moesten gaan werken, want niemand had zin in een 5e set. Deze set werd er uiteraard weer wat aangepast in de opstelling. Volley Meerkerk had de smaak te pakken en begon het ons gelijk al weer moeilijk te maken, de hele set ging het gelijk op maar liepen wij steeds net een puntje achter waardoor de deze set uit eindelijk nipt met 24 - 26 verloren.


De gevreesde 5e set waar niemand zin in had. Robbin vertelde ons dat we nog 1 keer alles uit onszelf moesten halen om zo het seizoen goed af te sluiten. De laatste set speelde we weer een stuk beter. De service druk ging weer omhoog er werd goed verdedigd en aanvallend werd er weer lekker gescoord. Deze set wonnen vrij makkelijk met 15 - 10.


S'avonds bij het wikfeest werd de PD nog even gevierd met een drankje en een dansje, en tot onze grote verbazing wonnen wij ook nog eens de prijs voor TEAM VAN HET JAAR! Onze avond kon niet meer stuk.


Met een heerlijk gevoel gaan wij volgende week 28 April de PD in. Deze 2 wedstrijden zullen om 15:45 tegen Next volley Dordrecht Ma1 en 17:00 tegen Spirit Ds1 gespeeld worden.


Wij hopen jullie volgende week allemaal te zien!!



Geschreven door #16 Suraya van Empelen

Geschreven door Robbin Vink op 23 april 2018 12:05 - 211 keer gelezen

Terug