Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Straten- en vriendentoernooi wordt gewonnen door De Keet 2, De Zandhappers en The B-Boys!
Ook de tweede avond van het VC WIK beachvolleybal toernooi verliep qua sfeer Ún weer fantastisch. Een vol deelnemersveld, het zonnetje tot laat in de avond, hapjes en drankjes in overvloed: een onvergetelijke avond.  

Poule A
De poulefase was voor de zgn. 'middenmoot' uiterst spannend: 3 teams eindigden na 4 poulewedstrijden op 4 punten, dit pakte voor Keet 1 het minst goed uit qua setsaldo en zij moesten genoegen nemen met een duel op plaats 5. Slappe Hap was hierin de tegenstander en deze hekkensluiter in de poule moest in de overall ranking ook genoegen nemen met plaats 6; De Keet 1 was te sterk.
In de poule waren De Kraaien en Nouk's Chippendales op zowel punten- als setsaldo gelijk geeindigd en zij streden dan voor de bronzen plak. Een spannende 8 minuten werden door Nouk's Chippendales net iets beter benut dan door De Kraaien: 10-9.
De finale ging - niet geheel onverwacht - tussen De Keet 2 en het team van Mini-Ouder toernooi. Ook deze wedstrijd bleef spannend tot op het eind waarbij De Keet 2 aan het langste eind trok: 14-13.

Poule B
In de poule eindigde het team van De Zolder op de laatste plaats zonder een puntje binnen te sprokkelen. Zij namen het na de poule op tegen The old Raboys. De Zolder wist alsnog 1 keer te pieken, won en eindigde zo alsnog op plaats 5, voor de mannen van The old Raboys.
De Spreeuwkoeten en De Strandballen waren in de poule beiden op 4 punten geeindigd met een iets beter setsaldo voor De Strandballen. Voor plaats 3 streden zij daarom tegen elkaar en ook nu waren de teams zeer aan elkaar gewaagd en was het team van De Strandballen nipt de sterkste: 12-11.
Het team van De Kelder bereikte toch enigszins verrassend de finale. Zij namen het hierin op tegen De Zandhappers. Na een spannende start moest De Kelder uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in De Zandhappers: 8-13.

Poule C
Het team van Oranjevriend 1 kende een zware poulefase en mochten het voor plaats 5 opnemen tegen de Irenestraat. Spannend bleef het lange tijd maar het was uiteindelijk toch de Irenestraat die de beste eindsprint in de benen had: 19-15.
Voor de plaatsen 3 en 4 werd gestreden door Vrienden voor het leven en Oranjevriend 2. Na de poulefase was het Oranjevriend 2 wat nipt beter was dan Vrienden voor het leven en dat was nu, na 8 minuten, ook zo: 19-10 in het voordeel van Oranjevriend 2.
De Brandweer was goed op dreef en wist het tot de finale te schoppen! Zij namen het op tegen de jonge B-boys, die met 8 punten duidelijk poulewinnaar waren geworden. De Brandweer vocht voor wat het waard was maar nam genoegen met een mooie 2de plaats waarbij de toernooiwinst dus ging naar de jongens van B-boys: 9-21.

Hieronder alle prijswinnaars (in volgorde van poule A naar C en van de nummers 1 naar 3):
Geschreven door Cor van Aken op 17 juni 2017 08:10 - 784 keer gelezen

Terug