Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Ippel/Donkers (dames) en Otten/De Jager (heren) winnen Regiotoernooi
Het eerste weekend van de VC WIK beachtoernooien zit er alweer op! Op vrijdagavond beten de dames in het Regiotoernooi de spits af voor de 2de editie en op zaterdag volgden de heren met alweer de 5de editie!

Dames
Met 11 teams was het een lekker vol programma voor de dames. Vanuit de 3 poules stroomden alle beste nummers 2 door naar de finaleronde en speelden de overige 5 teams voor de plaatsen 7 t/m 11.

In de finale stonden topfavorieten Ippel/Donkers tegenover de piepjonge meiden van de Toppertjes (Den Ouden/Huizer). De finaleplaats van de Toppertjes was al heel knap te noemen, maar ze waren niet opgewassen tegen het geweld wat Ippel/Donkers op het veld in de finale lieten zien. 
Het duel voor de bronzen plak ging tussen Achter de Geraniums (Schouwenaar/Monteban) en De Zandhappers (Van Erk/Van den Oever). De routine won het vervolgens en daarmee eindigde Achter de Geraniums op de derde plaats. 

Gehele uitslag:
 1. Ippel/Donkers
 2. Toppertjes (Den Ouden/Huizer)
 3. Achter de Geraniums (Schouwenaar/Monteban)
 4. De Zandhappers (Van Erk/Van den Oever)
 5. Beachbabes (Leeuwis/Huizer)
 6. Blanc/De Graaf
 7. De Bruijntjes (De Bruijn/Ouderkerk)
 8. Sets on the beach (Gerlich/Reitsma)
 9. IDvanBuren (Van Buren/Den Boer)
 10. Beach bitches (Spelt/Lekkerkerker)
 11. Puma's (Beekman/Ros)
Heren
Bij de heren was het een voller toernooi dan alle 4 voorgaande edities en dat leverde tijdens de zonnige dag prachtige wedstrijden op. 
Nadat het ochtendprogramma was gespeeld werd er in de middagpoule verder gestreden, een ieder voor zijn eigen positie op de ranking. Er waren meerdere favorieten voor de finale, maar daar konden natuurlijk maar 2 teams in terechtkomen. Onder andere Eijkelenboom/Korevaar (de winnaars van 2016) moesten al vrij vroeg genoegen nemen met een plaats buiten de top 4.

Uiteindelijk waren het Otten/De Jager die, na hun winst tijdens de eerste editie in 2013, die de finale wisten te winnen van Den Hartog/Spelt. Zij werden vervolgens gevolgd door tweevoudig winnnaar (2014 en 2015) Monteban/De Graaf en Zwart/Den Ouden. De twijfelachtige eer van de poedelprijs ging naar Van Arkel/Kok.

Al met al een editie om met veel plezier op terug te kijken: prachtige weersomstandigheden, een vol deelnemersveld, prachtige wedstrijden en terechte winnaars!

Hieronder de foto's van de teams die het podium betraden (volgorde van 1 naar 4):
Geschreven door Cor van Aken op 11 juni 2017 20:10 - 596 keer gelezen

Terug