Volleybalclub WIK

Jaarlijks beachvolleybaltoernooi

2018 | data n.t.b.
Oorspronkelijke tekst m.b.t. seizoen 2017: In 2017 wordt het jaarlijkse toernooi gehouden van donderdag 15 juni t/m zaterdag 17 juni. De donderdagavond staat weer in het teken van het bedrijvenvolleybal. Vrijdagavond is voor straten- en vriendenteams en op zaterdagmiddag wordt afgesloten met WIK-, familie- en vriendenteams toernooi (wedstrijdprogramma's worden een aantal dagen voor aanvang van de toernooien bekend gemaakt).
Wegens het succes van de afgelopen 4 jaargangen zal ook dit jaar de WIK-middag worden afgesloten met een barbecue.

Voor deelname of overige vragen over het toernooi kunt u mailen naar: beachtoernooi@vcwik.nl.

Toernooihistorie
Sinds 1995 wordt het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi georganiseerd waaraan voornamelijk bedrijven-, straten- WIK-, vrienden- en familieteams deelnemen. De grondlegger van het jaarlijkse toernooi is Hennie den Boer. Daar waar het tegenwoordig een zeer gangbare zaak is dat verenigingen een beachvolleyballocatie hebben en/of een -toernooi organiseren was het in 1995 een kleine revolutie om dit te organiseren. 

Het eerste toernooi zou destijds op het Fortuynplein worden gehouden maar door omstandigheden werd het 'vrachtwagenplein' aan de Irenestraat de eerste locatie. Daarna volgden nog vele andere locaties waar het toernooi op dat moment gehouden kon worden en de gemeente daarvoor vergunning verleende: de havenparkeerplaats op de Voorstraat en een aantal verschillende locaties in de Irenestraat.

Altijd was daar de hulp van 'Ome Anton' (Anton den Hartog) die i.s.m. onder andere Hennie den Boer, Arie-Wim den Ouden en Cor van Aken een mooie locatie wist op te bouwen.
Elektrowaard (tegenwoordig Elmon) leverde vaak de verlichting, Den Hartog leverde vaak een trailer waar vanaf de organisatie het toernooi leidde en de muziek klonk en via Ome Anton zorgde Mourik voor het (aanbrengen en/of opruimen) zand en nog vele andere zaken die de toernooien tot een succes maakten: spanbanden, aggregaten, bezems, etc.

In de meest succesvolle jaren werd het toernooi gehouden van woensdag t/m zaterdag. Tegenwoordig wordt toernooi van donderdag t/m zaterdag gehouden.
Nog altijd wel wordt het bedrijven-, straten- en vriendenteams toernooi georganiseerd.

De meest recente winnaars van de toernooien zijn hieronder te vinden
*wordt nader uitgewerkt*